Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Rendhagyó történelemóra lesz március 15-én a Fiumei úti sírkertben

2019. március 12. 11:40 MTI

Március 14-ig több mint kétezer általános- és középiskolás diákot várnak a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe, ahol vezetett sétákon kereshetik fel az 1848-as forradalom és szabadságharc ikonikus alakjainak végső nyughelyeit - közölte a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) hétfőn az MTI-vel.

<

A közlemény szerint az összesen 25, rendhagyó történelemórával egybekötött sétán a diákok meglátogatják a Kossuth- és Batthyány-mauzóleumot, valamint a '48-as parcellát is. A programon megtudhatják többek között, hogy mikor kerültek oroszlánok az első felelős magyar miniszterelnök sírjára, hol nyugszik a sokáig árulónak tartott Görgei Artúr, és hogy mikor készült el Magyarország legnagyobb temetkezési építménye, a Kossuth-mauzóleum.

A program nem csupán a diákoknak érhető el, a Nemzeti Örökség Intézete március 15-én, pénteken ingyenes sétákat biztosít minden érdeklődőnek. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Fiumei úti sírkert honlapján (fiumeiutisirkert.nori.gov.hu) lehet.

"A Fiumei úti sírkert méltó emlékhelye az 1848/49-es forradalomnak és szabadságharcnak. Itt nyugszanak a korszak ismert politikai szerepelői, katonai vezetői éppúgy, mint a csatatéren elesett katonák, a megtorlás során kivégzettek, és a sorsukban osztozó hitvestársak" - idézi a közlemény Radnainé Fogarasi Katalint, a NÖRI főigazgatóját.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Rendhagyó történelemóra lesz március 15-én a Fiumei úti sírkertben

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra