Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Centenáriumát ünnepli a Hadtörténeti Múzeum

2018. november 14. 14:41 MTI

Filmvetítésekkel, tárlatvezetésekkel, múzeumi kincskereső játékkal, megnyitott térképtárral, könyvtárral és más programokkal várja a látogatókat szombaton a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum az intézmény fennállásának 100. évfordulója alkalmából.

<

Szombaton a nyitvatartási időben – 9.00 és 19.00 óra között – az összes kiállítás, valamint a fegyvertár is ingyenesen tekinthető meg – írja közleményében a hadtörténeti múzeum. A kedvezményes hadtörténeti könyvárusítás mellett a gyerekeket a szokásos játékkatona-festéssel, kézműves foglalkozásokkal, valamint hadtörténelmi totóval és múzeumi kincskeresővel várják a szervezők.

A születésnapi rendezvényen az intézmény többi része is bemutatkozik. Megnyitja kapuit a térképtár és a könyvtár, ahová 11.00, 13.00 és 15.00 órakor csoportvezetéssel juthatnak be az érdeklődők. A Hadtörténelmi Levéltár munkatársai a múzeum első világháborús kiállításának utolsó termében állnak a látogatók rendelkezésre.

Itt először lesz lehetőség arra, hogy az érdeklődők a „Magyar katona áldozatvállalása a Nagy Háborúban” program keretében elkészült, 1 560 614 adatot tartalmazó veszteségi adatbázisban kutathassanak, az 1914-1918 között eltűnt, megsebesült és hadifogságba esett katonaősök után. A múzeum második világháborús kiállításában pedig az intézmény hadisírgondozó tevékenységével ismerkedhetnek meg a látogatók.

A születésnaphoz kapcsolódóan este kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombati rendezvényének részletei ITT és ITT megtalálhatók.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Centenáriumát ünnepli a Hadtörténeti Múzeum

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra