Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Az Elfújta a szél plakátja adott ihletet a Birodalom visszavág poszteréhez

2018. augusztus 2. 11:26 MTI

A Star Wars-filmek plakátjainak esetében aukciós világrekordot jelentő 26 400 dollárért (22,602,55 euró) cserélt gazdát az 1980-ban megjelent Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág című film plakátjának vázlata egy hétvégi aukción Dallasban.

<

A Heritage Auctions közlése szerint a vasárnapi liciten egy neve elhallgatását kérő amerikai gyűjtő szerezte meg az igazi ritkaságnak számító filmes ereklyét, amelynek leütési árát korábban legfeljebb 10 ezer dollárra becsülték.

Roger Kastel amerikai illusztrátor az 1939-es Elfújta a szél című film plakátjából inspirációt merítve rajzolta meg az összeölelkező Han Solo és Leia hercegnő alakját, Rhett Butlert és a karjaiba omló Scarlett O'Harát megidézve. Solóék mögött lángnyelvekhez hasonló pirosas-narancssárgás fények láthatóak, körülöttük pedig mások mellett Darth Vader, Lando Calrissian és Boba Fett is megjelenik.

Grey Smith, az aukciósház régi plakátokkal foglalkozó munkatársa szerint a vázlat azért egyedülálló, mert a Kastel által használt eredeti, élénk színek láthatóak rajta. A végleges változatban a színek ugyanis sötétebbek és hűvösebbek lettek és a karakterek egy részét is eltávolították.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Az Elfújta a szél plakátja adott ihletet a Birodalom visszavág poszteréhez

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra