Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Szentföldi leleteket is kiállítanak az épülő nyolcemeletes Bibliamúzeumban

2015. augusztus 19. 14:13 MTI

Saját kiállítótermet kapnak a Szentföldről származó régészeti leletek a Washingtonban épülő Bibliamúzeumban. Egyelőre nem született megállapodás arról, hogy pontosan milyen tárgyak érkeznek a washingtoni intézménybe; a felek állandó és időszakos kiállításokban is gondolkodnak.

<

Az intézmény és az Izraeli Régészeti Hivatal (IAA) megállapodása szerint az Izraelben feltárt leletek a leendő múzeum legfelső szintjének egyik galériájában kapnak helyet. A 400 millió dollárból megvalósuló, nyolcemeletes intézmény a tervek szerint 2017-ben nyitja meg a kapuit az amerikai főváros szívében, a Capitoliumtól a Lincoln-emlékműig húzódó nemzeti park, a National Mall szomszédságában.

Egyelőre nem született megállapodás arról, hogy pontosan milyen tárgyak érkeznek a washingtoni intézménybe; a felek állandó és időszakos kiállításokban is gondolkodnak. Az állandó tárlat kísérőszövegét az izraeli hatóság kutatói és kurátorai készítik, a tárgyak elrendezését és a tér kialakítását a múzeum végzi. Az Izraeli Régészeti Hivatal a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeummal is szerződésben áll mintegy 30 izraeli műtárgy hosszú távú kölcsönéről, ám a Bibliamúzeumban több ezer izraeli leletet készülnek kiállítani.

"Rengeteg utazó kiállításunk van világszerte. De nincs olyan saját kiállítótermünk, amely éveken át otthont adna a tárgyainknak egy hosszú távú kölcsön keretében" - mondta Jacob Fisch, az Izraeli Régészeti Hivatal Barátai nevű New York-i szervezet vezetője. A Bibliamúzeum gyűjteményében már most nagyjából 40 ezer tárgy sorakozik, amely a művészeti és kézműves cikkek árusítására szakosodott oklahomai Hobby Lobby Stores elnökétől, a múzeumot megalapító Steve Greentől származik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Szentföldi leleteket is kiállítanak az épülő nyolcemeletes Bibliamúzeumban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra