Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kalapács alatt a Titanic tárgyai

2014. április 4. 15:39 MTI

Az 1912-ben elsüllyedt Titanic óceánjáróhoz kapcsolódó több mint kétszáz tárgyat árvereznek el április végéig egy online aukción az Egyesült Államokban. A bostoni RR aukciósház közlése szerint 240 tárgy kerül kalapács alá április 17. és 24. között. Reményeik szerint akár az egymillió dollárt is elérheti az összbevétel.

<

Többek között levelekre, fotókra és a Titanic fedélzetéről származó tárgyakra, például a luxushajó nagy lépcsőjének egy töredékére és túlélők személyes tárgyaira is licitálhatnak az érdeklődők. A legnagyobb bevételt a várakozások szerint egy 25 ezer dolláros induló áron kínált ezüstserleg hozhatja, amelyet a Titanic egyik túlélő utasa, Margaret Brown ajándékozott Arthur Rostronnak, a süllyedő hajó utasai segítségére siető Carpathia hajó kapitányának.

Ötezer dollárról indul az ára egy hajóalaprajznak, amelyet a szerencsétlenség kivizsgálása közben használtak, s amelyen kézzel jelölték be az ütközés helyét. A legénységnek egyik, a katasztrófában életét vesztő tagja által írt levél kikiáltási ára 1000 dollár. A Titanic első, Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba tartó útján az 1912. április 14-ről 15-re virradó éjszaka jéghegynek ütközött és elsüllyedt, 1500 ember halálát okozva.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kalapács alatt a Titanic tárgyai

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra