Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Nem bukkantak új információkra Kurt Cobain halála ügyében

2014. március 21. 16:24 MTI

Újból megvizsgálták a nyomozók Kurt Cobain, a Nirvana egykori frontembere húsz évvel ezelőtti halálának körülményeit, de nem leltek új információra, amely megváltoztatta volna az eddigi eredményeket.

<

"Öngyilkosság volt. Ez egy lezárt eset" - idézi Mike Ciesynski nyomozót a seattle-i rendőrség internetes oldala.

A mai napig nem hiszi el sok rajongó, hogy egykori példaképük öngyilkos lett, az interneten vad, gyilkosságról szóló elméletek keringenek. "Az emberek néha elhiszik, amit olvasnak - a téves tájékoztatásokat, az összeesküvés-elméleteket. Ezek teljességgel valótlanok" - mondta el az illetékes nyomozó.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én Seattle-ben lévő házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. A 27 éves Cobain testét április 8-án találták meg. Még ugyanabban az évben a zenész egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be.

Az ügy felülvizsgálata során néhány elő nem hívott filmtekercset találtak a nyomozati anyagok között, ezeken drogozáshoz való kellékek, például kanál és tű láthatóak. A hatóságok két fotót nyilvánosságra hoztak.

A rendőrség azért vette elő újra Kurt Cobain halálának ügyét, hogy a jövő hónapban esedékes évforduló kapcsán esetleg felmerülő kérdésekre választ tudjon adni - mondta el a nyomozó, hozzátéve, hogy a végkövetkeztetés nem változott.

Cobain rajongói is készülnek idoljuk halálának 20. évfordulójára: 700 ezer dollárt (mintegy 158 millió forintot) akartak gyűjteni, hogy múzeummá alakítsák azt a házat, amelyben a zenész a gyermekkorát töltötte. A februárban indított kezdeményezés révén azonban csütörtök estig csupán 250 dollár (56 ezer forint) gyűlt össze, összesen hét adományozótól.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Nem bukkantak új információkra Kurt Cobain halála ügyében

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra