Múlt-kor.hu

Ingyen sem kell a kapolyi Kádár-ház

Ingyen sem kell a kapolyi Kádár-ház

2014. február 14. 12:39

A műemléki védettséget nem élvező kapolyi Kádár-ház 2005-ben került ismét állami tulajdonba, azóta az ingatlan használaton kívül van, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. több alkalommal próbálta hasznosítani, értékesíteni, de az nem vezetett eredményre - írja a sonline.hu

„Kapoly község önkormányzatával egyeztetés van folyamatban az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról. Reményeink szerint a tárgyalások eredményesek lesznek, és az ingatlant az önkormányzat feladatainak ellátása céljából használni, hasznosítani fogja" - tudatta az MNV Zrt. a sonline.hu-val.

Az egykori pártfőtitkárt, Kádár Jánost három hónapos korában Pusztaszemesről hozta Kapolyra az édesanyja – írja a sonline-hu. A ház kulcsainak őrzője, özvegy Folner Jánosné arról is mesélt, hogy mivel Kádár anyja Budapestre ment dolgozni, nagymamája a három gyermeke mellé vette a kis Kádárt és ő nevelte; hatéves koráig maradt ott. 

A kapolyi képviselő-testület a közeljövőben fogja kialakítani álláspontjátarról, hogy igényli-e az ingyenes tulajdonba adást.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Ingyen sem kell a kapolyi Kádár-ház

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. nyár: A magyar film 30 felejthetetlen pillanata

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra