Múlt-kor.hu

Így csavarta el Kennedy a gyakornokok fejét

2013. november 13. 09:21

Három egykori fehér házi gyakornok: 'Fiddle', 'Faddle' és 'Mimi', azaz Priscilla Ware, Jill Cowen és Marion Beardsley levelezései is szerepelnek a Kennedy-merénylet 50. évfordulójára időzített aukció tételei között. Bár ezekben a néhai elnökhöz fűződő intim viszonyukról nem esik szó, érdekes részletekre derítenek fényt Washington és Hollywood kapcsolatáról.

John F. Kennedyről köztudott, hogy számos viszonya volt elnöksége idején, többek között a hollywoodi szexszimbólummal, Marilyn Monroe-val is. Az elnök falta a nőket, de olykor elég volt körbenéznie szűkebb környezetében – akár a washingtoni Fehér Házban.

A most nyilvánosságra hozott levelek levelek – amelyek az amesbury-i (Massachusetts) McInnis Auctioneers jóvoltából kerülnek kalapács alá – szerzői fehér házi levélpapíron vallanak izgatottságukról Washingtonba érkezésükkor. Egyikőjük, az elnökkel folytatott románcát könyvben feldolgozó Mimi például leírja, hogyan kezdődött pályafutása 1962 nyarán a Fehér Ház sajtóirodájában.

A nő – akivel Kennedy 17 hónapon át folytatott szexuális kapcsolatot – 45 évig tartó hallgatását először 2003-ban törte meg, amikor az akkor megjelent Kennedy-életrajzban is felmerült a neve a férfi lehetséges szeretőjeként. A 19 éves lány mindössze négy napja ismerte az elnököt, mikor az személyes idegenvezetésre invitálta a Fehér Házba, ami magában foglalta hálószobájának bemutatását is.

Marion Beardsley, alias Mimi

A három fehér házi gyakornok, Fiddle, Faddle és Mimi levelet írtak Peter Lawford színész-producernek és Milton Ebbins hollywoodi producernek is. Lawford Kennedy sógora volt és ő jelentette Kennedynek a hollywoodi kapcsolatot. Egyik levelében Mimi arról beszél, reméli, hogy „Peter már magához tért ama felejthetetlen éjszaka után. Még mindig nem tudom elhinni!” Egy másikban pedig a következőt írja: „Remélem hordható állapotban hagytam a feleséged ruháját”, (Lawford felesége JFK testvére, Pat Kennedy Lawford volt) az Ebbinsnek címzett levélben pedig Mimi és Fid megköszönik az Európáról és a Közel-Keletről foglalkozó könyveket.

Jill Cowen és Priscilla Ware

Bár a McInnis aukciós ház gyűjteményében szereplő levelekben a három nő nem utal a Kennedyvel folytatott szexuális viszonyukra, korábban mindannyian bevallották, hogy a gyakorta felreppenő pletykáknak volt alapjuk. A Volt egyszer egy titok: viszonyom Kennedy elnökkel és annak következményei című memoár tavaly februárban jelent meg; a könyvben Mimi részletesen leírja, hogyan vette el szüzességét az elnök, aki bárhol „eljátszadozott” fiatal partnereivel: az elnöki különgépen és a limuzinban, a külföldi utak során, a Fehér Ház úszómedencéjében, az emeleti fürdőszobában, sőt állítólag a nők egyszerre is szeretkeztek az elnökkel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Így csavarta el Kennedy a gyakornokok fejét

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra