Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A gyűlölet városa már készül a Kennedy-merénylet évfordulójára

2013. szeptember 23. 16:36 MTI

A szeretet jegyében készített mintegy 30 ezer művészeti alkotással dísztik fel idén ősszel a Texas állambeli Dallast, hogy megemlékezzenek John F. Kennedy elnök meggyilkolásának 50. évfordulójáról, és egyszersmind lemossák Dallasról a "gyűlölet városa" szégyenbélyeget.

<

A 29 Pieces elnevezésű nonprofit művészeti szervezet önkéntesei a hét végén láttak hozzá a város feldíszítéséhez a Dallas Love Project részeként. A kezdeményezés célja annak bemutatása, hogy Dallas, amelyet az 1963. november 22-ei merénylet óta a "gyűlölet városaként" emlegetnek, nem szolgál rá a negatív címre. A többek közt helyi iskolások, üzletemberek és idősotthonok lakói által készített alkotásokat a következő hetekben helyezik ki a város különböző pontjaira.

Mindössze néhány héttel Kennedy meggyilkolása előtt, ultrakonzervatívok egy csoportja zavarta meg Adlai Stevenson amerikai ENSZ-nagykövet beszédét, amelyet a belváros egyik előadótermében tartott. Távozásakor pedig egy nő fejbe dobta a nagykövetet. Három évvel korábban, az 1960-as elnökválasztási kampány során a tiltakozók az alelnökjelölt Lyndon B. Johnsont és feleségét zaklatták a belvárosban.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	A gyűlölet városa már készül a Kennedy-merénylet évfordulójára

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra