Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kiemelik II. János Pál koporsóját

2011. február 24. 08:11

Kiemelik az öt évvel ezelőtt elhunyt II. János Pál pápa koporsóját, így a boldoggá avatására érkező hívők egy rövid ideig a szentatya előtt mondhatják el imáikat.

A Vatikán egyben arra is figyelmeztette a ceremóniára érkezőket, hogy ne dőljenek be az interneten jegyeket áruló csalóknak. „II. János Pál pápa boldoggá avatására – így volt ez a kezdetektől fogva – nem kell jegyet váltani” – olvasható a Vatikán által kiadott közleményben.

Az olasz hatóságok és egyházi források szerint mintegy egymillió hívő érkezhet a misére, ahol a 2005-ben elhunyt Karol Wojtyła egy lépéssel közelebb kerülhet a szentté avatáshoz. A Szent Péter-téren tartandó esemény felidézi a pápa öt évvel ezelőtti temetését, amely az évszázad egyik legnagyobb médiaeseménye volt; a Szent Péter bazilika alatti kriptából ugyanis erre az alkalomra exhumálják a pápa koporsóját, amelyet a bazilika főoltára alatt lehet majd megtekinteni.

Egy nappal a mise előtt virrasztást tartanak a római Circus Maximusban, majd május 2-án hálaadási ima következik a Szent Péter-téren; ekkor foglalja el új, végső nyughelyét II. János Pál pápa, akinek koporsóját a bazilika oldalkápolnájába helyezik. Ahhoz, hogy a pápát szentté avathassák, még egy csodát kell az egyháznak deklarálni; az első egy 49 éves francia apáca nevéhez fűződik, aki a pápához való fohászkodása után épült fel Parkinson-kórjából.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kiemelik II. János Pál koporsóját

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra