Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Újratemetik az angol boszorkányt

2009. március 4. 12:01 MTI

Egyházi temetésben részesül az a 14-15. században élt fiatal lány, akit feltehetően boszorkányságért végeztek ki. A csontvázra megszenteletlen földben, a Kent-grófságbeli Hoo St. Werburgh plébániatemploma mellett bukkantak.

<

A csontváz antropológiai vizsgálata alapján feltételezhető, hogy egy fiatal lányé lehetett. Mielőtt a földbe helyezték, a fejet leválasztottak a törzsről, majd a kelet felé tájolt holttest mellé helyezték. Ez viszont azt jelenti, hogy a szerencsétlen teremtés vagy öngyilkos volt, vagy bűncselekményt követett el, esetleg boszorkánysággal vádolták.

A temetkezés környékén talált cserépedények a középkorból származnak, feltehetően ebben a korban élt a lány is. Andy Harding, a falu lelkésze szerint a lány, mivel kivégezték, nem részesülhetett egyházi temetésben, így pótolni kell a mulasztást. "Szeretnénk megadni a végtisztességet, amelyet kortársai megtagadtak a lánytól. A tinédzser feltehetően Hoo St. Werburgh-ból származik, így vélhetően rokonai közelében alussza majd örök álmát" - hangsúlyozta a lelkész.

A középkori "boszorkány" temetése március 14-én lesz.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Újratemetik az angol boszorkányt

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra