Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Elköltöztették Páduai Szent Antal földi maradványait

2008. április 16. 09:00

A portugál származású ferences szerzetes és egyháztanító csontjait a Cappella dell'Arcából a a székesegyház egy másik kápolnájába helyezték át

<

Enzo Poiana, a székesegyház kanonokja elmondta, hogy az idő múlása, a levegő nedvessége és a sírt felkereső zarándokok áradata szükségessé tette a Cappella dell'Arca restaurálását. A zarándokok az új kápolnában is megérinthetik kezükkel a szent koporsóját.

A 13. században épült bazilikájával Padova a legjelentősebb zarándokhely Venetóban, és a világ minden részéből érkező zarándokok úticélja. Belsejében a 13-20. század közötti jelentős festőművészek, mint például Tiziano és Giotto festményei, valamint Donatello szobrai és rézkarcai láthatók. Évente mintegy négymillióan keresik fel, sőt számuk a 2000-es jubileumi évben a kilencmilliót is elérte.

Padova június 12-én és 13-án misével és ünnepségek sorozatával emlékezik meg a lisszaboni születésű ferences prédikátorról, aki röviddel halála előtt érkezett a városba. A 36 éves korában, 1231-ben elhunyt Antal az egyik legjobban tisztelt szent Itáliában, ahol egyszerűen csak il santónak (a szentnek) nevezik.

"Mindig nehézséget okozott nekem, hogy higgyek a csodában. Amióta azonban ebben a templomban teljesítek szolgálatot, azóta megdöbbentő tapasztalatokat szereztem. Hívők gyógyultak meg a legsúlyosabb betegségekből, daganatok tűntek el nyomtalanul, ismét menni tudtak olyanok, akik éveken át bénák voltak" - mondta Poiana. Mindezeket az eseteket feljegyezték a bazilika nagy könyvében is.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Elköltöztették Páduai Szent Antal földi maradványait

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra