Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Milliárdos kastélyrekonstrukció Fehérvárcsurgón

2008. január 27. 14:30

A főépület rekonstrukciójával és az egykori nagy istálló szálláshellyé való átalakításával kívánják folytatni a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély felújítását.

<

Angelica Károlyi tájékoztatása szerint az Európai Kulturális Találkozó Központként működő, romantikus stílusú épületegyüttes rekonstrukciójának keretében végeztek az oldalszárnyak felújításával, elkészült húsz vendégszoba, a 200 adagos főzőkonyha és az étterem.

Végeztek a díszudvar és az azt ékesítő szökőkút helyreállításával, s rendbe hozták a kastélyt körülvevő ősparkot. A következő időszakban a főépület rekonstrukcióját és a hajdani nagy istálló szállodává alakítását tervezik.

A vagyonkezelői jogot 2001-től, 99 évig gyakorló részvénytársaság már eddig is több százmillió forintot költött az épületegyüttes felújítására. Egyebek között rendbe hozta a kastély kápolnáját, s Fejtő Ferenc adományára alapozva hétezer kötetes kutatókönyvtárat rendezett be.

A kastélyban és annak udvarán rendszeresek a kulturális és gyermekprogramok, valamint a történelmi Károlyi család egykori vidéki rezidenciája az elmúlt években számos nemzetközi konferenciának is otthont adott, s a kastély mindinkább turisztikai célponttá is válik.

Az U-alakú épületegyüttes teljes felújításának költségei megközelítik a másfél milliárd forintot.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Milliárdos kastélyrekonstrukció Fehérvárcsurgón

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra