Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Megbékélés és multiperspektivitás a történelemtanításban

2007. december 4. 16:00

2008. március 28-29-én Fehérvárcsurgón kerül megrendezésre a Megbékélés és a multiperspektivitás a történelemtanításban című történelmi szeminárium.

<

A szeminárium alapjául Georges Mink és Laure Neumayer Európa fájdalmas múltja - amely a megbékélés néhány példájának elemzését foglalja magában -, illetve Robert Stradling Multiperspektivitás a történelemtanításban: útmutató tanároknak című kötete szolgál.

A tanácskozás konkrét példákon keresztül mutatja be a szomszédos államok közötti megbékélési törekvéseket, amelyek baráti együttműködést biztosítanak egy békés Európa újjáépítéséhez. Egyben a multiperspektivitás gondolatmenetének tanulása és oktatásának eszközei utat nyitnak a fájdalmas múlt legyőzése és a megbékélés felé.

A szeminárium egész Európából fogadja a kutatókat, hogy szűkebb körben megvitassák kutatási területeik közös vonásait, valamint találkozóra invitálja a történelemtanárokat is, hogy a kutatások előrehaladásáról informáljon és személyes kapcsolatot biztosítson a szakemberekkel. A résztvevőknek szinkrontolmácsolást biztosítanak.

Program:


Péntek 10:00 - 17:30

Szombat 10:00 - 16:30

A szeminárium helyszíne: A Károlyi József Alapítány Európai Kulturális Találkozó Központja, 8052 Fehérvárcsurgó / Magyarország,
További Információ: 00 36 (06) 22 578 080 vagy [email protected], www.karolyi.org.hu

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Megbékélés és multiperspektivitás a történelemtanításban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra