Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A Stauffenbergek Tom Cruise ellen

2007. június 26. 10:00

Claus Schenk von Stauffenberg legidősebb fia komoly felháborodását fejezte ki, hogy egy hamarosan elkészülő filmben Tom Cruise bújna apja bőrébe.

<

A Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban a 72 éves Berthold von Stauffenberg leginkább azt emelte ki, hogy Cruise a Szcientológia Egyházban való érintettsége miatt `jobb, ha leveszi a kezeit az apámról`.

"Egy ideig azt reméltem, hogy ez csak egy népszerűsítő kampány Mr.Cruise-nak" - mondta el Stauffenberg, aki egyáltalán nem örül annak, hogy a Bryan Singer jegyezte Valkyrie című filmben a hollywoodi csillag játssza majd a főszerepet. "Biztos szar lesz. Persze lehet, hogy tévedek - és remélem hogy így van".

Stauffenberg náciellenes német tisztek csoportját vezetve 1944. július 20-án bombát helyezett el Hitler bunkerében, ám az erős tölgyfa asztal megfogta a robbanás erejét, és a náci vezér kisebb sérülésekkel úszta meg a merényletet. Sokak szerint az akció meghiúsulása a 20. század egyik legnagyobb tragédiája volt,mivel 1944 júliusa és 1945 májusa között nem csak az Endlösungot gyorsították fel, hanem a német hadsereget és polgári lakosságot is iszonyatos veszteségek érték. Ekkor közel 1,5 millió szovjet, és 100 ezer szövetséges katona halt meg a küzdelmekben.

Stauffenberg az interjúban elmondta, hogy azt nem tudja megítélni, Cruise rossz színész-e, de attól tart hogy a film végül egy hatalmas giccs lesz. Elmondása szerint ez történt korábban is, amikor az apjáról próbáltak filmet készíteni. Jogilag nem fog fellépni a film ellen, de azt reméli, hogy az alkotók ejtik a terveket. Abban az esetben azonban elgondolkodna a filmen, ha nem Cruise lenne a főszereplő.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Stauffenbergek Tom Cruise ellen

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra