Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Darázsderekú modell a Grace Kelly-kiállításon

2007. május 15. 16:00

Grace Kelly-évek lesz a címe annak a kiállításnak, amely az amerikai filmsztárból lett néhai monacói nagyhercegnőnek állít emléket 25 évvel tragikus halála után.

<

A kezdeményező Albert herceg a tárlaton keresztül szeretné elmagyarázni, hogy miben állt édesanyja személyiségének gazdagsága. A kiállítás kurátora Frédéric Mitterrand, az egykori francia elnök unokaöccse, neves filmesztéta.

A legjobban megcsodált kiállítási darab valószínűleg a csupa csipke és tüll menyasszonyi ruha lesz, amelyet az amerikai Helen Rose tervezett és élő modell mutat be. Nem volt könnyű azonban Grace Kellyhez hasonló, darázsderekú modellt találni a feladatra, de a szervezők szerint egy kis csalással mégis sikerült: egy-két cm-t bővíteni kellett a ruhakölteményt, amely évtizedekig a philadelphiai művészeti múzeumban várakozott erre az alkalomra.

A közönség egyébként más ruhákat is láthat, mert a család gondosan megőrizte a hercegnő ruhatárát - írta a Corriere della Sera című olasz napilap. Az esküvői autót, a nyitható tetejű Rolls Royce-ot azonban eddig sikertelenül keresték. A smaragd eljegyzési gyűrű és a korona, amely a herceg édesanyjáé volt és utána Grace-re szállt, szintén látható lesz a kiállításon, amely a tervek szerint július 2-án nyílik meg.

Grace Kelly első jelentős filmszerepét Gary Cooper oldalán játszotta 1952-ben Fred Zinneman immár klasszikus westernjében, a Délidőben. A legemlékezetesebb alakításai Hitchcockhoz kötik a Gyilkosság telefonhívásra és a Hátsó ablak című filmekben. Egyik utolsó szerepét Molnár Ferenc A hattyú című darabjának filmváltozatában kapta. 1957-ben ment férjhez a monacói nagyherceghez és alig 28 évesen feladta mozikarrierjét.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Darázsderekú modell a Grace Kelly-kiállításon

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra