Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Interneten árulták az oslói királyi palotát

2007. március 13. 08:00

Egy dollárért árverésre kínálták az oslói királyi palotát, és már csaknem 100 millió dollárt is megajánlottak érte, amikor a becsapós ajánlatot visszavonták a világhálóról.

<

`Nem drága! A fiatal, alig 102 éves monarchia palotája eladó. Pillanatnyilag Norvégiában van, de bármikor átszállítható egy másik országba` - állt az épület fotójával megjelent ajánlatban, amelynek közzétevőjét nem leplezték le. Azt, hogy csak tréfáról van szó, persze sejteni lehetett a következő mondatból: `A király és a királynő nem foglaltatik az árban, de biztosan a palotával együtt fognak távozni!`

A hókotró nem eladó

A hirdetés szerdán este még látható volt az interneten, ekkor 99 999 999 dollárt (19,1 milliárd forint) kínáltak érte, csütörtökön azonban már nyoma veszett. Az eredetileg feltüntetett árverési - azaz inkább átverési - időszak március 14-ig tartott volna. A királyi palota szóvivője nem kívánta kommentálni az esetet az AFP-nek.

Az épület a norvég főváros, Oslo központjában áll. 1849-ben épült, ma V. Harald norvég király és Sonja királyné rezidenciája.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Interneten árulták az oslói királyi palotát

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra