Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Előkerült a Titanic egyik tányérja

2006. augusztus 11. 09:30

Egy galicíai férfi 25 év után fedezte fel, hogy a tányér, amelyből naponta eszik, a Titanicról származik.

<

Toni Varela mindössze ötéves volt, amikor halász édesapja megajándékozta a hálójába akadt fehér tányérral, amelynek közepén piros-fehér zászlócska van. Nagy volt a meglepetése, amikor egy La Corunai kiállításon, amely a Titanicon talált tárgyakat mutatta be, megpillantotta tányérjának másait. Miután a szakértő megvizsgálta, kiderült, hogy az övé is a hajó étkészletébe tartozott. Tanúskodott erről a márkanév, a cseh Pirkenhammer cégé, amely a Titanic tulajdonosának, a White Star Line-nak a megbízásából készítette a tányérokat - írta az El País című spanyol napilap.

Az ominózus tányér bemutatóján

A tányér volt az egyetlen tárgy,
amelyet a szerencsétlenség helyszínén kívül eső zónában találtak. A galiciai halász hálójába úgy kerülhetett, hogy a Titanic útja kezdetén a La Manche csatornán haladt, ahol a galíciai hajók halásztak. Mivel a harmadosztály utasainak nem volt éttermük, a fedélzeten étkeztek, és talán volt olyan utas, aki lusta volt a tányért visszavinni a konyhába, inkább bedobta a tengerbe.

A Titanic, kora legnagyobb és legfényűzőbb tengerjáró hajója, 1912. április 15-re virradóra süllyedt el az Atlanti-óceánon.

(Múlt-kor/MTI-Panoráma)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Előkerült a Titanic egyik tányérja

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra