Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Megtalálták Augustus szülőhelyét

2006. július 24. 13:15

Olasz régészek bejelentették, hogy Rómában folytatott ásatásaik során valószínűleg rábukkantak az első császár eddig nem ismert szülőhelyére.

<

A régészek vezetője szerint a Palatinus domb alatt `egy nagyon ősi arisztokrata ház` maradványait, és egy föld alatti folyosó épen megmaradt szakaszát találták meg. Clementina Panella elmondta, hogy egyelőre még nem lehetnek teljesen biztosak benne, hogy Augustus tényleg ott született-e i.e. 63-ban, de a korábbi leletanyagok és más elemzések is azt mutatják, hogy a későbbi uralkodó kiemelten kezelte a környéket.

A Palatinus domb az ókorban

A Palatinuson folytatott ásatások során az elmúlt évtizedekben már feltárták Augustus egyik házát, aminek két szobáját lenyűgöző freskókkal díszítették. Panella szerint a Palatinuson Augustusnak legalább két lakóháza volt, és az egyiket a princeps szülőhelyeként tartották nyilván.

Az ókori Róma központjában folytatott ásatások során legutóbb ókori tömegsírt találtak. Korábban Róma polgármestere részéről felmerült az ókori városmag felevenítésének terve is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Megtalálták Augustus szülőhelyét

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra