Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Digitalizálják a Kennedy archívumot

2006. június 15. 12:30

Digitalizálják és az internet révén hozzáférhetővé teszik nagyközönség számára a John F. Kennedy néhai amerikai elnök személyével kapcsolatos anyagokat - jelentette be Edward Kennedy szenátor, a néhai elnök öccse.

<

John F. Kennedy személyéről, kongresszusi és elnöki tevékenységéről mintegy 8,4 millió oldalra rúgó iratokat, 400 ezer fényképet, több ezer órás audio- és videófelvételeket őriznek Bostonban a nevét viselő elnöki könyvtárban és múzeumban. Ezeket az anyagokat most digitalizálják és felteszik az internetre, bár a folyamat időigényes lesz. Az első hivatalos iratok másfél év múlva kerülnek fel a világhálóra, az összes anyag digitalizálása pedig tíz évet vesz igénybe.

Ezt is digitalizálják: Kennedy Kuba-térképe a rakétaválság időszakából

A történelmi dokumentumok ezrei között a XX. századot meghatározó olyan kulcsfontosságú témák is szerepelnek, mint Kennedy küzdelme a polgári jogokért vagy a Holdra szállásért, vagy éppen a kubai rakétaválság. Azt is megismerhetik az érdeklődők, hogy Kennedy elnök miként közeledett a művészetekhez és a kultúrához felesége, Jacqueline Kennedy révén.

Kimeríthetetlen képanyag a neten: Kennedy sajtótájékoztató tart 1961. március 23-án

Az Egyesült Államokban ez az első ilyen nagy szabású projekt, és tapasztalatait felhasználják majd a többi elnöki könyvtár és múzeum esetében.

John F. Kennedyt 1963-ban, 46 éves korában gyilkolták meg Dallasban. Az Egyesült Államok történelmében ő volt a legfiatalabban megválasztott és a legfiatalabban meghalt elnök.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Digitalizálják a Kennedy archívumot

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra