Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Darwin háza felkerülhet a világörökség listájára

2006. január 16. 11:15

Az UNESCO világörökség-listájára való felvételre javasolja a brit kormány Charles Darwin downe-i egykori lakóházát, ahol az angol természettudós negyven évig élt és kidolgozta az evolúciós elméletet - jelentette be Tessa Jowell brit kulturális miniszter.

<

A miniszter a modern kor egyik legnagyobb tudósának nevezte Charles Darwint. Darwin 1842-ben költözött a London melletti Downe községben (a mai délkelet-londoni Bromleyben) álló Down-házba, miután a harmincas években világkörüli utat tett, amelynek során a Galápagos-szigetekre is ellátogatott. A házhoz tartozik egy kísérleti kert is, amelyben Darwin növényeket és állatokat tanulmányozott.

Ebben a házban fejezte be Darwin fő művét, A fajok eredetét, amelyben kifejti a természetes kiválasztódás útján történő fejlődés elméletét, valamint több más fontos művét. A párizsi Világörökség Központ 2007 nyarán ismerteti döntését - áll a BBC brit közszolgálati rádió internetes honlapján. Ha a javaslatot elfogadják, a ház éppen Darwin születésének 200. évfordulójára, 2009-re válhat a világörökség részévé.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Darwin háza felkerülhet a világörökség listájára

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra