Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kígyónak lábsó: virtuális herbárium

2005. szeptember 9. 12:00

A brit Királyi Gyógyszerészeti Társaság 1842-ben alapított több mint 20 ezer fajból álló herbáriumának anyagából virtuális kiállítás nyílt.

<

Az internetes patikamúzeumKirályi Botanikus Kert honlapjára került fel (a kollekció nagyja ugyanis 1983 óta a Kew-i Gazdasági Növénytan Gyűjtemény része), ahol jelenleg két kiállítás látható: a "Ballonok, kozmetikumok és kémikusok", illetve a "Gyógyszertár - a felfedezések szülőanyja".

A gyűjtemény kurátora, Briony Hudson szerint "a Társaság múzeuma közel egy évszázadig pusztán egy nagyon fontos materia medica gyűjtemény volt. Most azonban ez az új internetes kiállítás óriási lehetőség az emberek számára, hogy minél többet megtudjanak mind a gyűjteményről, mind pedig annak történetéről". 

Az oldal bemutatja a kollekció történetét, és lehetőséget ad a különleges darabok közeli megtekintésére is. Akinek ez nem lenne elég, az 19. századi újságcikkek pdf-változatának megtekintésével informálódhat arról, hogy mit gondoltak száz éve a különböző gyógynövények és gyógyszerek felhasználhatóságáról. Mindez egy olyan oktatási sorozatba illeszkedik, mely azt mutatja be, hogy az évszázadok során milyen növényekből készültek a gyógyszerek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kígyónak lábsó: virtuális herbárium

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra