Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Bibliamúzeum épülhet Prágában

2015. március 11. 10:18 MTI

Radim Passer cseh keresztény vállalkozó bibliamúzeumot építene a Prága belvárosában fekvő BB Centrum épületcsoport részeként. A tervek szerint a következő 5-7 évben felépülő, 2000-2500 négyzetméter alapterületű múzeum a Szentírás szemszögéből mutatná be az emberiség történetét.

<

"Azt gondolom, hogy a múzeum nagy erkölcsi felvilágosodást hozhatna az iskolások és más látogatók számára" - hangsúlyozta Passer. Hozzátette: a múzeum emlékeztetné az embereket, hogy az európai kultúra keresztény értékeken alapszik. A vállalkozó elmondta azt is, nem tud arról, hogy máshol létezne hasonló múzeum, amely nonprofit alapon működik és a külföldi turistákat is megcélozza.

Hangsúlyozta azt is, hogy nem fél a Csehországban széles körben elterjedt ateizmustól sem, amely véleménye szerint az egyházzal szembeni bizalmatlanságból táplálkozik. A bizalmatlanságról véleménye szerint jórészt maguk a keresztények tehetnek. "Az embereknek elvben nincs semmi problémájuk a Bibliával vagy Istennel. Azzal van problémájuk, ahogy az egyház tevékenysége és viselkedése Istent lefesti" - mondta Radim Passer.

A vállalkozó húsz éve építi a BB Centrumot, ahol jelenleg irodák, lakások, óvoda, keresztény általános iskola, szociális központ és fitnesz-, illetve wellness-létesítmények is találhatóak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Bibliamúzeum épülhet Prágában

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra