Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Az ország minden tájáról érkeznek első világháborús emlékek Szentendrére

2019. szeptember 3. 10:26 MTI

Az adott település első világháborús emlékeit mutatják be az ország különböző pontjairól érkező tájházak szombaton a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban az Élet a fronton túl tematikus évhez kapcsolódva.

<

Az érdeklődőket kiállítások, világháborús katonadalok és verbunkok várják, megismerhetik az akkori viseletet és öltözködést, "szükségételeket" kóstolhatnak, katonai kitűzőt, regrutaszalagot, pénznyakéket és dísztányért készíthetnek háborús minták felhasználásával, valamint Tájházaink I. világháborús emlékei címmel előadásokat hallgathatnak - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

A rendezvényen mások mellett a Turai Zsinnyegő Néptáncegyüttes és a Turai Férfi Dalárda, a Kacaj Népzenei Trió és az Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület, a Czibere Népi Együttes és az Uszódi Hagyományőrző Néptánc Táncegyüttes szórakoztatja a közönséget.

A programokat népdaltanítás, táncbemutató és -tanítás, citerázás, harmonikázás, közös éneklés, népviseleti ruhapróba és népi ügyességi játékok bemutatása színesíti.

A rendezvény a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Az ország minden tájáról érkeznek első világháborús emlékek Szentendrére

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra