Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Amerika alapító atyáinak túlfűtött magánélete

Amerika alapító atyáinak túlfűtött magánélete

2022. december 28. 16:50 Múlt-kor

Ha az Egyesült Államok függetlenségét kivívó és az új államot felépítő politikusokra gondolunk, nem éppen a szexualitás és a pajzán erotika az első dolog, ami eszünkbe jut. Pedig a néhai alapító atyák élete igencsak bővelkedett ilyesfajta kalandokban.

<

Az első amerikai szexbotrány

Alexander Hamilton az Egyesült Államok hajnalának egyik legprominensebb politikusa volt. Már a Függetlenségi Háború idején felhívta magára George Washington figyelmét, akinek szárnysegéde, majd titkára lett. A Föderalista című cikksorozatával kulcsszerepet vállalt abban, hogy az amerikai államok 1787-ben lecseréljék a Konföderáció cikkelyeit (az Egyesült Államok első alkotmányát) a máig hatályban lévő, a korábbinál sokkal erősebb szövetségi kormányzatot felállító új alkotmányra. A Washington-kormány pénzügyminisztereként pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett a fiatal állam gazdaságának megalapozásában.

Hamilton politikai karrierjéből lényegében csak egy lépcsőfok maradt ki: az elnöki poszt megszerzése. Hogy erre mégsem került sor soha, azért javarészt csak magát hibáztathatja, ugyanis 1791-ben viszonyt kezdett a nála 11 évvel fiatalabb, akkor mindössze 23 éves Maria Reynoldsszal. Az éveken keresztül húzódó románc egyetlen szépséghibája az volt, hogy mind Hamilton, mind Reynolds házasok voltak ekkor.

A hölgy férje, James Reynolds tudomást is szerzett az esetről és gyorsan felismerte a kínálkozó lehetőséget. Hallgatásáért cserébe zsarolni kezdte Hamiltont, aki politikai hírnevét féltve belement a kétes ügyletbe. Később azonban Mr. Reynolds egy korrupciós ügybe keveredett és a nyomozás során egy csapásra fény derült arra is, hogy a pénzügyminisztertől is busás összegeket kapott.

Hamilton – hogy tisztára mossa magát a sajtóban szárnyra kapó korrupciós vádak alól – egy 95 oldalas röpiratban részletesen beszámolt a nyilvánosság előtt a Reynolds-házaspárral való kapcsolatáról. A beszámolóban talán egy kicsit túl is ment az elvárt határokon, ugyanis a kötelező bocsánatkérés és a zsarolás körülményeinek elbeszélése mellett, kínos pontossággal mutatta be a Mrs. Reynoldsszal folytatott viszonyának epizódjait is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Amerika alapító atyáinak túlfűtött magánélete

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra