Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
A Múlt-korral is találkozhattok a Magyar régészet napján a Nemzeti Múzeumban

A Múlt-korral is találkozhattok a Magyar régészet napján a Nemzeti Múzeumban

2023. június 1. 19:05 MTI

A Magyar Nemzeti Múzeum lesz idén a központi helyszíne a Magyar régészet napja és a Régészet éjszakája ingyenes programjainak pénteken és szombaton.

<

Az „Istenek, ideák, hősök” tematika mentén meghirdetett rendezvénysorozat résztvevői megtudhatják, kik voltak a letűnt korok kiemelkedő alakjai, akik példaként szolgáltak a közösség tagjai számára, milyen ideák és eszmék hatották át az egykor élt emberek gondolkodását, milyen volt az istenképük, és mi mindenért fohászkodtak hozzájuk – közölte az MTI-vel a Nemzeti Múzeum.

Tájékoztatásuk szerint a Magyar régészet napja kiegészítő rendezvénye lesz a Régészet éjszakája, amelyen hasonló kérdésekre kapnak választ a látogatók, de ez a felnőtt közönségnek szól majd.

Péntek délelőttől a szervezők többek között látványfőzéssel, viseletbemutatóval, múzeumi ebédszünettel egybekötött tárlatvezetésekkel, óriástársasjátékkal és kézműves vásárral várják az érdeklődőket.

Napközben a Pénzügyőr Zenekar, este pedig Palya Bea, valamint a Juríj zenekar ad koncertet.

A gyerekek a Régészhomokozó kincskereső kalandban vagy múzeumpedagógiai foglalkozásokban (alkotóprogramok gyerekeknek, leletsimogató, középkori kalandozások) vehetnek részt.

Lesz filmvetítés a díszteremben, a kifejezetten felnőtteknek szóló programok, köztük Lassányi Gábor Szex és Róma, valamint Ligeti Dániel Igaz, hogy lakik benned valaki? - Démonűzés az ókori Mezopotámiában című előadása pedig 18 órakor kezdődik a Lapidáriumban.

A szombati nap hasonló tematikával fog zajlani, a programok 17 óra körül érnek véget.

Az esemény részletes programja itt tekinthető meg, a Múzeumi Ebédszünet rendhagyó tárlatvezetésének leírása pedig itt olvasható.

A programok egy része regisztrációhoz kötött, amely az https://mnm.hu linken érhető el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Múlt-korral is találkozhattok a Magyar régészet napján a Nemzeti Múzeumban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2023. tél: Idegenbe szakadt színészeink

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra