Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A Királynő pophercegei varázsolnak a Népstadionban

2019. október 10. 16:07

„Valami mégis hiányzott. Nehéz megfogalmazni ennek milyenségét. Ott a helyszínen csak azt éreztük, hogy tökéletesen kivitelezett nagyoperettet láthatunk, bár nem mindenki erre vett jegyet” – jelent meg a Queen budapesti koncertjét követő napokban Czippán György könnyűzenei szakújságíró tollából a fanyalgó kritika a Népszabadság 6. oldalán, rögvest azután, hogy a lap előbb azért még hírt adott Csehák Judit bayreuthi útjáról.

<

Szerencsére ma már tudjuk, a Queen történelmet írt a budapesti fellépésével, amely jól illett abba a koncertsorozatba, amit a Magyarországra csalt és világhírű zenekarok adtak. A Queen nemcsak beékelődött, de kitűnően illeszkedett is a Dire Straits és a Deep Purple megaprodukciói közé.

Pedig őket egyáltalán nem volt könnyű hazánkba csábítani, a magyarországi jegyárakkal ugyanis egyszerűen képtelenség lett volna fedezni a Magic Tour névre keresztelt turné stadionkoncertjéhez tartozó óriási apparátus üzemeltetési költségeit (csak a felszerelést és színpadi berendezést 12 kamion szállította). A magyar vezetés azonban megtalálta a megfelelő mézesmadzagot: a Queen ötnapos itt-tartózkodásáról egy komplett filmet forgattak, amelynek nyugati forgalmazási jogait a zenekar kapta, ami hatalmas üzletnek számított.

A szupersztárok szárnyashajóval érkeztek Bécsből Budapestre, a rakparton őrjöngő, sikítozó tömeg fogadta őket. A koncertre szóló jegyeket két nap alatt elkapkodták, de a jegyüzérektől 1700 forintos horroráron azért még vásárolhatott, aki későn kapcsolt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Királynő pophercegei varázsolnak a Népstadionban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra