Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
7 híres ember, aki szerencsére lekéste a Titanicot

7 híres ember, aki szerencsére lekéste a Titanicot

2022. március 3. 15:05 Múlt-kor

<

A Titanicot megúszta, a Lusitaniát már nem: Alfred Gwynne Vanderbilt (1877-1915)

Vanderbilt nem csupán jómódú üzletember, hanem elkötelezett sportember is volt, aki kedvelte a fogathajtást és a rókavadászatot is. 1912 áprilisában a feleségével Európában tartózkodott, már a hazautat tervezték, ám április 9-én hirtelen meggondolták magukat és mégsem szálltak fel a kiválasztott jármű, a Titanic fedélzetére.

Egy családtag különös módon aggályokat ébresztett a párban azzal a kijelentéssel, hogy egy új hajónál, ami még sosem futott ki, bármilyen probléma felmerülhet. A figyelmeztetést az utolsó pillanatban kapták, ugyanis 10-én inasuk a csomagjaikkal együtt felszállt a járműre és sajnos a hajón lelte halálát.

A Titanic katasztrófája ugyan elkerülte az vállalkozót, ám 3 évvel később üzleti útjára indulva a Lusitanián lelte halálát. Vanderbilt lovakat és kutyákat akart vásárolni Európában, ahol 1915-ben már egy éve dúlt az első világháború. A hajó egy német torpedócsapás következtében süllyedt el Írország közelében, Vanderbilt pedig a beszámolók szerint, mentőmellényét egy gyereknek adta, ő maga viszont már nem élte túl.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

7 híres ember, aki szerencsére lekéste a Titanicot

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2023. nyár: Kedvenc keddi sorozataink

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra