Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
7 híres ember, aki szerencsére lekéste a Titanicot

7 híres ember, aki szerencsére lekéste a Titanicot

2022. március 3. 15:05 Múlt-kor

Az életmentő betegség: Guglielmo Marconi (1874-1937)

A drótnélküli távíró feltalálójában és John R. Mottban van néhány közös dolog, hiszen mindketten Nobel-díjasok és ugyan utazhattak volna a Titanic fedélzetén a társaság díjmentes felajánlása által, ám szerencsére mégsem tették.

Marconi és családja Southampton környékén töltötte vakációját, amikor a The White Star Company felkereste a lehetőséggel, hogy térítésmentesen utazhasson a Titanic első útján. Először örömmel fogadta a nem mindennapi ajánlatot, viszont hirtelen New Yorkba kellett utaznia, így a három nappal korábban induló Lusitania fedélzetén hagyta el a brit szigeteket.

Felesége, Beatrice a gyerekekkel még Angliában maradt, viszont elhatározták, hogy a Titanicon követik a családfőt az Államokba, szerencsére a sors ismét közbeszólt. Marconi fia, Guilio belázasodott, így az anya törölte az utat és úgy döntött várnak, amíg a gyermek felépül.

A család és Marconi nem csupán megmenekült egy katasztrófa elől, de a férfi találmányának köszönhetően, a közelben levő Carpathia a bajbajutott óceánjáró segítségére siethetett, amikor Jack Phillips a Titanic távírójának kezelője segélyüzenetet küldött a másik hajó operátorának.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

7 híres ember, aki szerencsére lekéste a Titanicot

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra