Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Híres történelmi személyek tetoválásai

2014. február 11. 08:56

Évezredekre visszanyúló hagyománya van a tetoválásnak, kevesen tudják például, hogy az első ismert emberi tetoválást maga Ötzi, a "jégember" viselte, amely hagyomány Mezopotámiában és Egyiptomban is folytatódott, de az öreg kontinensen csak az 1600-as években terjedt el újra, polinéziai hatásra. Thomas Alva Edison saját magán is kipróbálta az első tetoválógép "ősének" bizonyuló elektronikus tollát, de a modern kori tetoválásnak messze nem a neves amerikai feltaláló volt az egyetlen ismert "arca".

II. Miklós: "szuvenír" Japánból

51 ezer kilométer, ebből 15 ezer km vasúton, 22 ezer km tengeren: kevés olyan pontja volt Eurázsiának, amit nem érintett az 1890-1891-ben hosszú európai és kelet-ázsiai körútra induló Nyikolaj Alekszandrovics Romanov, a későbbi II. Miklós orosz cár. Ami egyébként majdnem tragédiába torkollt, miután egy zavaros elméjű japán rendőr 1891. május 11-én szablyával merényletet kísérelt meg az Orosz Birodalom utolsó cárja ellen.

Az Ōtsu-incidensként elhíresült eset kitörölhetetlen nyomokat hagyott az orosz trónörökösben, akiben ekkor erős ellenszenv támadt a japánok iránt. Volt azonban még egy maradandó emléke a cárevicsnak a körútról: egy tetoválás. A nagyherceg ugyanis rajongott a japán tradicionális mesterségekért, így azontúl, hogy egy japán nőtől díszes hajtűt vásárolt magának, egy színes sárkányt is varratott jobb kezére emlékül.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Híres történelmi személyek tetoválásai

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra