Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Fotóval bizonyítanák, hogy Hitler Brazíliába szökött

2014. január 27. 13:11

Nem lett öngyilkos, Brazíliába menekült, ahol inkognitóban élt és 1984-ben hunyt el - állítja Adolf Hitlerről egy doktorandusz, aki fényképpel támasztja alá elméletét.

Hitler a második világháború utolsó hónapjait berlini bunkerében töltötte, s onnan küldte parancsait a harcoló alakulatoknak. A szovjet előrenyomulás következtében megtörő német ellenállás bár - a Führer parancsára - az utolsó töltényig harcolt, május 2-án Berlin elesett. Ezt azonban már nem várta meg Hitler, s feleségével, Eva Braunnal 1945. április 30-án délután fél négy körül öngyilkosságot követtek el. Eva Braun egy ciánkapszulával, a Führer pedig egy jobb halántékára leadott lövéssel vetett véget életének.

Előbb Argentínába, majd Paraguayba ment, mielőtt végleg letelepedett volna a brazíliai Mato Grosso államban, ahol a vatikáni szövetségeseitől kapott térkép alapján elásott kincsek után nyomozott - semmi sem áll távolabb a Hitler halálával kapcsolatos hivatalos verziótól, mint Simoni Renee Guerreiro Dias elmélete, amely szerint Hitler mégse lett öngyilkos, hanem (félig) álnéven élt és 95 éves korában halt meg.

Az eredeti kép - bajusz nélkül

A Hitler Brazíliában - Élete és halála című könyvben a doktorandusz odáig megy, hogy szerinte a faji felsőbbrendűséget valló Führernek egy színes bőrű, Cutinga nevű barátnője lett, s Adolf Leipzig néven egy Nossa Senhora do Livramento nevű kisvárosban élt, a szövetségi állam székhelyétől, Cuiabától 30 kilométerre. A Cuiabából származó Simoni úgy tudja, hogy Hitler-Leipziget a helyiek csak "öreg német"-ként emlegették.

A doktorandusz azt tervezi, hogy Adolf Leipzig feltételezett Nossa Senhora do Livramento-i maradványainak exhumálása után DNS-teszteket végez Hitler egyik Izraelben élő rokonának örökítőanyaga segítségével. Szerinte árulkodó, hogy Hitler a Leipzig nevet vette fel, ugyanis a németországi Lipcsében hunyt el kedvenc zeneszerzője, Bach. Mint elmondta, azt követően fogott gyanút, hogy a birtokába került rossz minőségű szemcsés képen egy apró fekete bajszot photoshoppolt Hitler arcára. 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Fotóval bizonyítanák, hogy Hitler Brazíliába szökött

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra