Múlt-kor.hu


	Ritka kép a Titanic áldozatairól

Ritka kép a Titanic áldozatairól

2013. október 11. 16:01

Az árverésre bocsátott felvétel a Titanic egyik mentőhajóján készült. A felkavaró kép jobb oldalán látszik, hogy a legénység két tagja az egyik zsákba rakott holttestet utolsó útjára indítja, a többi tetem egymás hegyén-hátán. A hajólelkész, Hind tiszteletes mondja el az utolsó áldást.

A ritka felvételen a Titanic egyik mentőhajója, a MacKay-Bennett fedélzete látható. A kábelfektető hajó összesen 306 áldozatot talált meg egy héttel a tragédia után, nekik a tengeren adták meg a végtisztességet. A felkavaró kép jobb oldalán látszik, hogy a legénység két tagja az egyik zsákba rakott holttestet utolsó útjára indítja, a többi tetem egymás hegyén-hátán. A hajólelkész, Hind tiszteletes mondja el az utolsó áldást.

Az áldozatok többségét visszadobták az óceánba, mivel azonosításuk lehetetlen volt, illetve úgy gondolták, hogy miután a harmadik osztályon utaztak, családtagjaik valószínűleg nem engedhették volna meg a tisztes temetést. A most nyilvánosságra került képet a Henry Aldridge and Sons Auctioneers ötezer fontos kikiáltási áron hirdette meg, az árverés október 19-én lesz az angliai Devizesben (Wiltshire).


	Ritka kép a Titanic áldozatairól

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. ősz különszám: 101 kép rólunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra