Múlt-kor.hu

M. Monroe: Jackie, lefeküdtem JFK-val

2013. augusztus 6. 15:03

Felhívta Marilyn Monroe Jackie Kennedy-t, hogy közölje vele: lefeküdt a férjével, John F. Kennedy amerikai elnökkel – állítja egy új könyv.

Évtizedek óta szinte tényként kezelte az amerikai sajtó, egy új könyv (These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie) pedig végleg véget azoknak a találgatásoknak, amelyek az amerikai színésznő és az Egyesült Államok elnökének intim kapcsolatát firtatták. A szerző, Christopher Andersen állítása szerint Jackie tudta, hogy férje csalja őt, de nem akart tudomást venni JFK gyakori félrelépéseiről.

A First Lady-t a legjobban az zavarta, hogy Kennedynek Marilyn Monroe-val van viszonya, Jackie ugyanis meg volt róla győződve, hogy férje a szőke színésznő kegyeiért elhagyhatja őt. A súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdő Monroe egyik barátnőjének például egy ízben azzal büszkélkedett, hogy ő lesz a következő First Lady.

A The New York Post által közölt előzetes szerint Peter Lawford színész – Kennedy sógora – azt állította, hogy Monroe felhívta Jackie-t a Fehér Házban és közölte vele, lefeküdt a férjével, aki ráadásul elmondta neki, hogy kész elhagyni feleségét a színésznőért. „Marilyn, össze fogsz házasodni Jackkel, ez csodás! – válaszolta a First Lady. „Beköltözöl a Fehér Házba, átveszed a First Lady feladatait, én pedig kiköltözöm, így a tiéd lesz az összes probléma”.

Andersen szerint Jackie tudott JFK nőügyeiről, de addig nem foglalkozott velük, amíg úgy gondolta, hogy férje nem alázza meg vele őt. A First Lady állítólag attól tartott, hogy a nem túl kielégítő szexuális életük miatt rohan a férje más nők karjaiba.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	M. Monroe: Jackie, lefeküdtem JFK-val

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. ősz: Megrázó másnapok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra