Múlt-kor.hu


	A III/III krónikája

A III/III krónikája

2013. május 15. 14:24

Új honlap indult, ahol a Kádár-korszak politikai rendőrségével kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről tájékozódhatunk. A kezdeményezés célja a közelmúlt történetének megismertetése, a tudományos kutatások, megállapításainak összefoglalása, a kádárizmusról szóló társadalmi párbeszéd elősegítése.

Új internetes honlap indult www.iii-iii-kronika.hu címen, amely a Kádár-korszak politikai rendőrségével kapcsolatos kutatási eredményeket teszi közzé. A honlap készítőinek köszöntőjéből kiderül, hogy az oldalak tartalma folyamatosan frissül, bővül, a nap krónikája rovatban például az aktuális dátumhoz kötődő eseményekről olvashatunk.

A honlap a III/III. krónikája címet viselő tudományos-ismeretterjesztő munka digitális mellékleteként jött létre. Az itt közölt tartalmak kiegészítik a 2013 áprilisában megjelent könyv tartalmát, áttekintést adnak az elmúlt másfél évtized kutatási eredményeiről, valamint megjelenítik az OSZK-1956-os Intézetében végzett kutatások megállapításait.

A honlap felvázolja a Kádár-kori állambiztonsági szervezet működését, megismerhetjük a parancsnokokat, a hálózati személyeket és a tartótiszteket, statisztikákat böngészhetünk, illetve feltérképezhetjük az állambiztonság legfontosabb helyszíneit, így például a titkos lakásokat. Az oldalt mozgóképes anyagok színesítik, s egy hasznos linkgyűjtemény kalauzolja tovább a korszak iránt érdeklődőket.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	A III/III krónikája

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. tél: Legendás anyósok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra