Múlt-kor.hu


	Egymillió dollárért biztosan utazhatunk a Titanic II-n

Egymillió dollárért biztosan utazhatunk a Titanic II-n

2013. február 26. 16:06

Sajtóértesülések szerint dúsgazdag amerikaiak 1 millió dollárt is készek áldozni arra, hogy részt vehessenek a Titanic replikájának tervezett új luxushajó 2016-os útján.

Azt már korábban bejelentették, hogy a Titanic II 2016-ban teszi meg első útját Southamptonból az írországi Cobh-on keresztül New Yorkba. A luxushajót – amelynek szülőatyja az ausztrál milliárdos, Clive Palmer, a Blue Star Line vezérigazgatója – jelenleg Kínában, a jinglingi hajógyárban építik.

A Titanic II külsőre állítólag a megszólalásig hasonlítani fog szerencsétlenül járt elődjére, azzal a különbséggel, hogy a legmodernebb technikai eszközökkel szerelik fel. De voltak olyan hírek is, hogy a hajó belsejét is az eredeti mintájára fogják kialakítani, valamint hogy a száz évvel ezelőtti menüt szolgálják fel az utasoknak.

A hajón összesen 840 kabin van, ezek összesen 2400 utast szolgálnak ki. Palmer hétvégén azt közölte, hogy a három év múlva esedékes első hajóútra több előjegyzést is felvettek; dúsgazdag amerikai állampolgárok állítólag egymillió dollárt árat sem sajnálnak arra, hogy részesei legyenek a történelmi utazásnak.


	Egymillió dollárért biztosan utazhatunk a Titanic II-n

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. ősz: Forró magyar őszök

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra