Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Nudisták történelemhamisítással vádolják a BBC-t

2012. november 28. 12:57 MTI

Történelemhamisítással vádolják brit nudisták a BBC-t, mert felruházta őskori szereplőit világtörténelmi sorozatában, Andrew Marr History of the World című ismeretterjesztő munkájában. "Döbbenetes, hogy a BBC, amely az újságírói becsület büszke bástyája volt, feláldozza jó hírét az üzlet oltárán" - fogalmazott Malcolm Boura, a több mint 10 ezer tagú, British Naturism nevű szervezet nevében.

A nudisták meglátása szerint a meztelen igazság helyett Afrika, Ausztrália, az ősi Egyiptom lakói olyan állatbőrös kosztümökben láthatók a filmsorozatban, amelyek hiteltelenek, és csupán a BBC álmodta meg őket, nem pedig a hajdani valóság szüleményei. A szervezet immár a brit parlamentben is panaszt tett a BBC-re, miután az elismerte, hogy kompromisszumot kötött a történelmi hűség és a nézők érzékenysége között.

A világtörténelmi sorozat megalkotója, Andrew Marr

Paul Kettle a BBC közönségszolgálatától sajnálatának adott hangot a történelmi hűtlenkedés miatt, amelyet azonban a BBC - mint fogalmazott - kötelességének érzett megtenni a lehető legszélesebb nézőseregre való tekintettel. A nudisták ezt nem fogadják el mentségnek. "A BBC elismerte szisztematikus történelemhamisítását a profit érdekében, illetve félelme miatt, hogy valakit felzaklatnak képei" - idézte a The Daily Telegraph Bourát.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Nudisták történelemhamisítással vádolják a BBC-t

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra