Múlt-kor.hu

Minisorozat készül Hitlerről

2012. október 9. 16:34 MTI

Televíziós minisorozatot készít két német produkciós cég Adolf Hitler életéről.

A Beta Film és a teamWorx hétfőn jelentette be, hogy főként Thomas Weber történész Hitler's First War (Hitler első világháborúja) című munkájának felhasználásával nyolcrészes sorozaton dolgoznak, amely a diktátor életét ifjúságától 1945-ös haláláig öleli fel. A 20-25 millió dolláros költségvetésű produkciót angolul akarják leforgatni - ismertette a The Hollywood Reporter online kiadása.

"Úgy gondoltuk most megfelelő az alkalom egy Hitler életéről szóló német feldolgozásra" - mondta el Jan Mojo, a Beta Film producere. Megemlítette, hogy a Beta nyolc éve a Bernd Eichinger és Oliver Hirschbiegel nevéhez fűződő A bukás - Hitler utolsó napjai című Oscar-jelölt dráma elkészítésében is közreműködött.

A sorozatban azt vizsgálják, "hogyan teremtette meg Hitler saját nimbuszát és kábította el vele a németeket" - árulta el Nico Hofmann, a teamWorx képviselője. A széria producerei hangsúlyozták, hogy szigorúan ragaszkodnak majd a történelmi tényekhez, és "drámában megfogalmazott dokumentumfilmet" akarnak készíteni.

Weber történelmi munkáját Hark Bohm és Niki Stein forgatókönyvíró adaptálja képernyőre. A producerek szerint a sorozat nyolc epizódjának hét treatmentje már megszületett, így hamarosan a forgatás is elkezdődhet. A széria a tervek szerint 2014-re készül el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Minisorozat készül Hitlerről

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tavasz: Megbízható elvtársak

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra