Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Filmparódia a nácik űrprogramjáról

2010. november 19. 09:25 The Daily Telegraph

Éles vitát váltott ki Németországban egy nácikról szóló sci-fi - Hitler feltételezett "űrprogramjával" kapcsolatban.

<

A finn Vaség című sci-fi vígjáték főszereplője Hans Kammler SS-tiszt, aki állítólag komoly eredményeket ért el a második világháború vége felé a gravitáció legyőzése érdekében. A film elmeséli, hogyan indították útjára a titkos antarktiszi bázisról az első űrhajót, hogy Fekete Nap (Schwarze Sonne) néven katonai létesítményt állítsanak fel a holdon, amely arra szolgált volna, hogy a nácik 2018-ra visszatérjenek a földre és hatalmába kerítsék a golyóbist.

A német PM magazin e heti száma azonban azt állítja: „meggyőző bizonyítékok” vannak arra, hogy a nácik előrehaladott kutatásokat folytattak az „UFO-programot” illetően. A PM egy szemtanút is idéz, aki egy repülő csészealjat vélt felfedezni a Temze felett 1944-ben. Akkoriban a New York Times is beszámolt egy „titokzatos repülő korong” létezéséről, s fotókat is közölt a rendkívül gyorsan, az épületek felett magasan közlekedő járműről.

A legismertebb UFO-program a Schriever-Habermohl fémjelezte projekt volt, amely kezdetben a Luftwaffe égisze alá tartozott, majd Albert Speer fegyverkezési miniszter, végül Kammler hatáskörébe utalták. Joseph Andreas Epp mérnök, a Schriever-Habermohl tanácsadója szerint összesen tizenöt prototípust gyártottak, amellyel kapcsolatban a szövetségesek fogságába került szemtanúk elmondták, számtalan alkalommal látták azokat berepülni 1945 elején.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Filmparódia a nácik űrprogramjáról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra