Múlt-kor.hu

Tévéfilm az erotikus kellékek nagyasszonyáról

Tévéfilm az erotikus kellékek nagyasszonyáról

2010. augusztus 15. 17:32 MTI

Filmet forgat a ZDF német televízió Beate Uhse (1919-2001), az erotikus kellékek világszerte ismert nagyasszonyának életéről.

A televíziós csatorna szerint "Németország egyik legnagyobb személyiségének életéről és munkásságáról" szól majd a Beate Uhse - Ich will Freiheit für die Liebe (Szabadságot a szerelemnek) című film. A szombat esti produkciónak szánt alkotás Uhse karrierjét mutatja be a második világháborútól az ötvenes-hatvanas évekig.

"Beate Uhsét olyan szabadgondolkodóként ábrázoljuk, amilyen valójában volt: aki kívülálló volt a társadalomban, amelynek részese akart lenni. Ugyanakkor ő is szerelemre, családi boldogságra és biztonságra vágyott" - mondta el a ZDF szóvivője.

A filmet a Zeitsprung Entertainment produkciós cég készíti, amely a Contergan című filmet is forgatta: a közszolgálati televízió megrázó dokumentumfilmben hívta fel a figyelmet egy több évtizeddel korábban forgalmazott, azóta betiltott fogamzásgátló, a Contergan szedése következtében torzan, végtaghiányosan született több ezer úgynevezett "Contergan-bébi" máig is tartó szenvedéseire.

A Beate Uhséról készülő film forgatási munkálatait Hansjörg Thurn rendezésében előreláthatóan októberben kezdik meg. A főszereplő kilétéről egyelőre nem közöltek információt.

Beate Uhse Németország első női pilótája volt, de az igazi hírnevet a szexipar hozta meg számára: a második világháborút követően megalapította a világ első szexboltját. Mára a Beate Uhse részvénytársaság az erotika piacának legfontosabb szereplőjévé vált, üzletei tizenhat európai országban vonzza vásárlók millióit.

Tévéfilm az erotikus kellékek nagyasszonyáról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. ősz különszám: 101 kép rólunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra