Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Táborozók mentik Szádvárat

2010. július 30. 08:54

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szádvárért Baráti Kör szervezésével a nyári Vármentő Hét, amelynek keretein belül másodszorra kap helyet a nemzetközi ifjúsági tábor.

<

A táborban a szervezők egyfelől tartalmas programot kínálnak a diákoknak, akik a közös tevékenység során megismerhetik és megérthetik a környék kultúráját, szokásait, gondolkodásmódját. Másfelől bevonják őket a Szádvárért Baráti Kör által kitűzött cél eléréséhez szükséges tevékenységbe, ezáltal remélhetőleg elkötelezetté téve őket a múlt tárgyi emlékeinek felfedezése és megőrzése iránt.

"A megérkezést követően a kiemelkedő természeti értékekkel teli Aggteleki Nemzeti Parkban tennénk tartalmasabb túrát. Majd a hét folyamán a fiatalok részt vehetnek a vár állagmegóvásának munkálataiban. Műemlékvédelmi szakemberek és régész tolmácsolásában értelmezve mind az elvégzendő napi munkákat, mind a tervezett folyamatokat. Természetesen nem maradnak el a kézműves esték, ahol természetes anyagokból ékszereket lehet majd készíteni, és hennafestésre is sor kerül" - olvasható a közleményben.

Augusztus 6-án a Szalamandra-vendégház bekerített udvarán hagyományőrző egyesület segítségével Várnapot tartanak. A diákok középkori bemutatót láthatnak a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagok részvételével. A hét szinte minden napját előadások zárják, melyek végén jóízű vitákat lehet majd folytatni.

További részletek a program oldalán

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Táborozók mentik Szádvárat

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra