Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Filmben ölik meg Marilyn Monroe-t

2010. május 13. 09:02 MTI

Film készül Marilyn Monroe halálának körülményeiről: a Marilyn című hollywoodi produkció az egykori halottkém állításain alapul, melyek szerint a híres énekes-színésznő nem öngyilkos lett, hanem meggyilkolták.

A Variety beszámolója szerint a FilmEngine produkciós vállalat vette meg Lionel Grandison sztorijának filmjogait, hogy új fénybe állítsa az 50 éve lezárt ügyet. Grandison, aki helyettes halottkém volt Los Angelesben a sztár halála idején, azt állította: kényszerítették rá, hogy meghamisítsa Marilyn halotti bizonyítványát, és gyilkosság helyett öngyilkosságként könyvelje el a halál okát.

A halottkém azt is kijelentette, hogy olvasta Monroe naplóját. Mint mondta, azért kapta kézhez, hogy kiderítse belőle, ki a legközelebbi hozzátartozója. Napokig nála volt a fontos dokumentum, amely később eltűnt. Anthony Rhulen producer hangsúlyozta: "miután a halottkémet rákényszerítették a halotti bizonyítvány meghamisítására, még sok éven át megfélemlítették, hogy hallgasson, és ez a fenyegetés csupán az utóbbi időkben szűnt meg".

A hivatalos változat szerint a 36 esztendős sztár gyógyszer-túladagolás következtében otthonában lelte halálát 1962 augusztusában. A Marilyn című film az első olyan Monroe életével foglalkozó produkció, amely Grandison verzióját mutatja be. A forgatókönyvet John Ryan jr. írja.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Filmben ölik meg Marilyn Monroe-t

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra