Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Újabb UFO-aktákat hoztak nyilvánosságra Nagy-Britanniában

2010. február 18. 13:03 MTI

Több mint hatezer oldalnyi, eddig titkosan kezelt UFO-aktát hozott nyilvánosságra a brit védelmi minisztérium.

<

Az 1994 és 2000 között keletkezett iratok több száz azonosítatlan repülő objektum észleléséről tartalmaznak különböző beszámolókat. Az UFO-leírások között szerepel egy londoni rendőr 1999 március 10-i bejelentése, amely szerint a Chelsea angol labdarúgóklub Stamford Bridge-i stadionja fölött lebegett hangtalanul egy sárga négyzet, majd rombusz alakúvá formálódó tárgy.A védelmi minisztérium a brit nemzeti archívummal együttműködve hároméves program keretében hozza nyilvánosságra és tölti fel az internetre az ilyen és ehhez hasonló szokatlan megfigyelésekről készült jelentéseket.

Az aktákból megtudhatjuk, hogy 1997. március 8-án az akkori brit belügyminiszter, Michael Howard háza fölött is láttak egy zümmögő tárgyat, amelynek ügyében később a Légierő is hivatalos vizsgálatot indított, ami végül nem járt semmilyen eredménnyel. Az angol lapok persze lecsaptak az esetre: szerintük mindez a Munkáspárt és a földönkívüliek kapcsolatát bizonyítja.

Szakértők szerint a közzétett dokumentumok jól mutatják, hogy miként változtak az UFO-leírások az utóbbi fél évszázadban a közönségsikert arató kulturtermékek, például a kedvelt X-akták tévésorozat hatására. Az 1940-50-es években általában még kerek, csészealj formájú tárgyakról számoltak be, az utóbbi időben azonban a háromszögletű, sarkaiknál világító fekete tárgyak lettek gyakoribbak a "megfigyeléseknél".

David Clarke UFO-szakértő magyarázata szerint az ötvenes években a legnagyobb technikai ugrásnak azt gondolták, hogy egy kerek repülő egyszer majd képes lesz függőlegesen felszállni, és pontosan ez volt az az időszak, amikor az emberek "repülő csészealjakat" kezdtek el látni.

Részletek a Daily Mail cikkében

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Újabb UFO-aktákat hoztak nyilvánosságra Nagy-Britanniában

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra