Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Történelmi főzőcske angol módra

2009. október 14. 11:38

Az angol konyha hamisítatlan történetét eleveníti fel egy nemrég indult honlap, ahol az oktatási fejezetek mellett kapott helyet a historikus ételekkel, és főzési szokásokkal foglalkozó szekció.

Az East of England Broadband Network (E2BN) fejlesztésében létrehozott, és múlt pénteken bemutatott Cookit! oldal adatbázisa elsősorban diákoknak szól, ám azt a nagyközönség is szabadon használhatja. A táplálkozással, egészségüggyel, étkezéssel, és hasonló dolgokkal kapcsolatos szekciók mellett a honlapra felkerült egy Történelmi szakácskönyv nevű részleg is, amely a főzés történetét mutatja be.

Az oldal főszerkesztője, Caroline Cuerden szerint a történelmi szekció komoly sikert aratott, ami annak köszönhető, hogy az interaktív szakácskönyvben podcastok, receptek, galériák és bőséges háttér információk segítik a további tájékozódást. A fejezetek a prehisztorikumtól egészen a második világháború utánig mutatják be a táplálkozás történetét, így egy neolitikus barbecue mellett akár a viktoriánus kor kedvelt süteményreceptjeit, vagy épp a rózsák háborújának flekkenjeit is megtalálhatjuk.

Az oldal azonban jóval több egy átlagos receptgyűjteménynél, hiszen a táplálkozáson keresztül az egykori mindennapok is egész más szinten ismerhetők meg, és az olvasó az egyes történelmi korok életmódjának és mentalitásának sajátosságait is megismerheti. A leginkább érdekesnek a videó-podcastok ígérkeznek: a szászok és vikingek című részben például megtanulhatunk gombalevest főzni, a normann és középkori szekcióban pedig sült csirke sütését mutatják be - korabeli módon.

Cookit!

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Történelmi főzőcske angol módra

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra