Múlt-kor.hu

Ausztráliában akasztották fel a Hasfelmetszőt

Ausztráliában akasztották fel a Hasfelmetszőt

2009. április 16. 12:49 The Daily Telegraph

A különböző nyomozati szerveket és magándetektíveket közel egy évszázada tartja izgalomban a rejtély, hogy ki lehetett a titokzatos gyilkos, aki különös kegyetlenséggel ölt prostituáltakat Londonban. Egy új teória szerint a sorozatgyilkos Ausztráliába menekült, ahol azonban utolérte az igazságszolgáltatás, és a férfi a kötélen végezte.

Az 1888-as gyilkosságok történetét, és lehetséges okait kutató Dr. Geoff Crawford szerint a titokzatos gyilkos Ausztráliába menekülhetett az East Enden végrehajtott mészárlásai után. Szerinte ugyanis a tettes a nemzetközi szélhámosként is ismert Frederick Bailey Deeming lehetett, aki az 1880-as években Liverpoolhoz közel élt, és akit később felesége és négy gyermeke megölésével vádoltak. Deeming a mészárlások után ment Melbourne-be, ahol 1892-ben második felesége meggyilkolása miatt fogták perbe és akasztották fel.

Crawford szerint Deeming bűntettei, és feleségei meggyilkolásának módszere nagyon hasonló a Hasfelmetsző tetteihez: a férfi ugyanis előbb átvágta a nők torkát, majd kivette belső szerveiket. Ráadásul a kutató szerint a szélhámosra ráillik a Hasfelmetsző utolsó áldozatának meggyilkolása előtt, a rendőrségnek adott tett leírása is.

A téma szakértői eddig azzal zárták ki Deeminget a lehetséges elkövetők sorából, hogy az adott időszakban ő Dél-Afrikában tartózkodhatott. Vannak azonban, akik szerint az utazások időpontjai a mai napig tisztázatlanok, így a férfi akkor akár Londonban is garázdálkodhatott.

Crawford ezért most szeretne DNS-mintát vetetni Deeming koponyájából, majd azt összehasonlítani a Hasfelmetsző levelein felfedezett nyálmaradványokkal.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Ausztráliában akasztották fel a Hasfelmetszőt

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. ősz különszám: Sorsok, Legendák, Küzdelmek

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra