Múlt-kor.hu

A múlt mementói, avagy a váraktól a kőhalmokig

2007. december 27. 12:00

Az elmúlt másfél év során Soprontól Sárospatakig, Pécstől Árva váráig kalandoztuk be a Kárpát-medence legismertebb várait, hétről hétre újabb erősség történetével megismertetve lelkes olvasóinkat. A rovatban felvonultatott, folyamatosan bővülő építmények közti barangolásban mostantól egy műholdas térkép is segíti az érdeklődőket.

A legendás múlt felfedése mellett a titkok, a kalandok és az élő történelem iránti szenvedély hajtja azokat, akik lelkesen utaznak településről-településre, hogy felfedezzék az egykor volt illetve ma is álló várak, erősségek és kastélyok helyszíneit. Nekik szerettünk volna kedveskedni, amikor a Civertan Stúdió közreműködésével másfél évvel ezelőtt elindítottuk Hétvégi várkalauzunkat, amely szép lassan egyik legkedveltebb rovatunkká vált.


Nagyobb térképre váltás

Az olvasók hetente újabb erősséget ismerhettek meg légi- és földi fotók, archív képek, metszetek, és egy rövid történelmi bemutató segítségével. Nekik is minden bizonnyal könnyebbséget jelent majd ez a térkép, amelyen egy csokorba gyűjtve találhatják meg kalauzainkat, és tervezhetnek további kalandozásokat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A múlt mementói, avagy a váraktól a kőhalmokig

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra