Múlt-kor.hu

10 híres ember bizarr szokása

10 híres ember bizarr szokása

2018. május 9. 17:03 Múlt-kor

A floppi feltalálója, Nakamacu Josiró a víz alá merülve volt a legkreatívabb. Állítása szerint egészen addig – gyakran az utolsó pillanatig – nem jött fel a víz alól, míg eszébe nem jutott valami.

1. Salvador Dalí bizarr módon sziesztázott. Bal kezében egy súlyos fémkulccsal leült egy fotelbe, amely abban a pillanatban, hogy elaludt, a keze alá helyezett lemezre ráesve felébresztette.

2. Miguel de Cervantes, a Don Quijote szerzője úgy próbálta fokozni a kreativitását, hogy térdig érő hideg vízben áztatta a lábait.

3. Thomas Alva Edison felesleges időpocsékolásnak, a „barlangi lét örökségének” nevezte az alvást, és naponta legfeljebb 3 órát aludt. Volt, hogy egyhuzamban 72 órán át maradt fenn.

4. A világhírű svéd rendező, Ingmar Bergman mindig ugyanazt ebédelte: egyfajta savanyított tejszínhabot eperlekvárral és gabonapehellyel. A direktor egyik kedvenc sorozata a Dallas volt.

5. A floppi feltalálója, Nakamacu Josiró a víz alá merülve volt a legkreatívabb. Állítása szerint egészen addig – gyakran az utolsó pillanatig – nem jött fel a víz alól, míg eszébe nem jutott valami.

6. Agatha Christie művei megírásához nem használt íróasztalt, és még irodája sem volt. A Gyilkosság az Orient expresszen című művét például egy hotelszobában vetette papírra.

7. Démoszthenész olyannyira komolya vette szónoki képességei csiszolását, hogy olykor hónapokon át csak feje egyik feléről nyíratta le a haját, hogy elmenjen a kedve a kimozdulástól, és így kényszerítse magát a gyakorlásra.

8. Előfordult, hogy Winston Churchill az ágyból vagy a kádból diktált a titkárnőjének, és állítólag még megbeszéléseket is lebonyolított a kádból.

9. A római trónt Kr. u. 218-ban elfoglaló, kicsapongó életű Elagabalus császár gyakran fogyasztott flamingóagyat és fácánfejet.

10. Charles Darwin egyetemi éveitől kezdve különös élvezettel fogyasztott a táplálékként ritkán felhasznált, egzotikus állatok húsából. Evett többek között pumát, tatut, sólymot és struccot is.

10 híres ember bizarr szokása

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. ősz különszám: 101 kép rólunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra