Múlt-kor.hu

Tíz színésznő, akik királyi sarjakkal voltak romantikus kapcsolatban

Tíz színésznő, akik királyi sarjakkal voltak romantikus kapcsolatban

2018. május 18. 16:39 Múlt-kor

Amikor Harry herceg és Meghan Markle kimondják a boldogító igent a windsori Szent György-kápolnában május 19-én, a királyi személyek és színművészek között létrejövő románcok régóta élő hagyományát fogják tovább éltetni. Alább felsorolunk tíz példát a 17. századtól napjainkig.

Margaret „Peg” Hughes (1630 k.-1719)

A korában Peg néven ismert Margaret Hughes az egyik első színésznő volt London színpadain, ahol a korban a női szerepeket fiúk játszották. Hughes 1660. december 8-án lépett fel először Shakespeare Othello című drámájában Desdemona szerepében a Vere Street-i színházban. Ekkoriban a nőknek egyenesen tilos volt színdarabokban fellépniük, 1662-ben viszont II. Károly király rendeletet adott ki, miszerint a női szerepeket kizárólag nők játszhatják. Peg előtt ezzel szabaddá vált az út a közönség meghódításához. A legnagyobb érdeklődést a király unokatestvére, Pfalzi Rupert cseh királyi herceg mutatta, akit Angliában csak Rajnai Rupertként ismertek. A párkapcsolatból született egy lányuk, Ruperta.

Rupert 1682-es halála után Peg eljátszotta Rupert hagyatéka rá eső részét, köztük egy nyakláncot, amelyet a hírhedt Nell Gwynne vásárolt meg. Peg 1719-ben hunyt el, korábbi pompás életviteléhez sosem sikerült visszatérnie.

Tíz színésznő, akik királyi sarjakkal voltak romantikus kapcsolatban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. nyár: Őrült uralkodók

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra