Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Papírdobozokba csomagolva próbálták kicsempészni a borneói őslakosok koponyáit

2018. február 12. 10:26 MTI

A bali hatóságoknak sikerült megakadályoznia, hogy kulturális jelentőséggel bíró műtárgyakat, 24 gondosan kikészített emberi koponyát csempésszenek ki az országból. Az üggyel kapcsolatban még senkit nem tartóztattak le. A vámhivatal az örökségmegőrző központra bízta a döntést, hogy mi legyen a lefoglalt koponyákkal.

<

A bali vámhivatal illetékesei pénteken számoltak be arról, hogy januárban két alkalommal foglaltak le szállítmányokat: papírdobozokba pakolt emberi koponyákat, amelyeket a csempészek Hollandiába akartak eljuttatni.

A  hatóságok szerint a koponyák kulturális jelentőséggel bíró műtárgyak voltak, amelyek Indonézia egy más részéből  származtak. A szállítmányon úgy tüntették fel, mintha szintetikus anyagból készültek volna, ám a Balin működő kulturális örökségmegőrző központ szakértői vizsgálata megállapította, hogy valódi emberi koponyák voltak.

A vámhivatal szerint a koponyák a dajak őslakosok által lakott térségből, Borneó szigetéről származhatnak. Az üggyel kapcsolatban még senkit nem tartóztattak le. A vámhivatal az örökségmegőrző központra bízta a döntést, hogy mi legyen a lefoglalt koponyákkal.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Papírdobozokba csomagolva próbálták kicsempészni a borneói őslakosok koponyáit

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra