Múlt-kor.hu

Különösen ritka, pikáns Marilyn Monroe-fotók kerülnek kalapács alá

Különösen ritka, pikáns Marilyn Monroe-fotók kerülnek kalapács alá

2017. október 6. 12:38

Tizenkét darab, ritka, intim, Marilyn Monroe-ról készült fotó kerül árverésre egy New York-i aukción. Az egy medence mellett, valamint a születésnapján lőtt fényképek mellett a kínálat tartalmazza még a sokak által a halála előtti utolsó róla készült felvételnek tartott fotót is. A licitálók Frank Sinatrát a miami Foundtainebleau Hotelben a testőrei gyűrűjében ábrázoló fényképeket, valamint a Beatles híres, Abbey Road-i zebrán készült fotóit is megszerezhetik.

A szakértők szerint a szőke szexszimbólum 12 képéért akár 35 ezer dollárt is fizethetnek a gyűjtők. A Monroe-képek mellett további fényképeket szerezhetnek meg az érdeklődők a Beatles-ről, Frank Sinatráról, amint az őreivel látható, valamint Muhammad Aliról is. A licitálások várható összértékét 120 ezer dollárra (31 millió forint) taksálják.

Nigel Russel, az aukció egyik vezetője elmondta, a híres Beatles-képek 1969. augusztus 8-án készültek Londonban 11:30-kor, napsütéses időben. Míg Anglia négy leghíresebb fia néhányszor átkelt az egyébként igen forgalmas Abbey Road zebráján, rendőrök tartották fel a forgalmat. A fotósnak, Iain Macmillannek mindössze 10 perce volt a tökéletes beállítás megtalálására, valamint magára a fotózásra. Összesen hat darabot lőtt. A képek becslések szerint 25 ezer dollárt érhetnek.

Különösen ritka, pikáns Marilyn Monroe-fotók kerülnek kalapács alá

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2018. nyár: Szerelmes uralkodók

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra