Múlt-kor.hu

Film készül a Diana hercegnő halála utáni hétről

Film készül a Diana hercegnő halála utáni hétről

2017. május 19. 12:20 MTI

A Diana hercegnő húsz éve bekövetkezett halála utáni hét eseményeiről készít játékfilmet a BBC. A Diana and I (Diana és én) című film a tervek szerint arról szól, milyen hatása volt az 1997. augusztus 31-én, Párizsban történt halálos kimenetelű autóbalesetnek a közemberek életére. 

A televízió szerint négy fiktív történetet mutat be a Jeremy Brock által írt film. Négy olyan ember szemszögéből láttatja a történteket, akik nem ismerték személyesen Diana hercegnőt, mégis valamilyen módon mélyen érintette őket hirtelen halála – a filmet Peter Cattaneo rendezi.

Ez lesz a BBC második olyan drámája, amely a királyi család hatását vizsgálja a brit emberekre. A Mike Bartlett színdarabján alapuló King Charles III. (III. Károly király) című film a jövőben játszódik, amikor a walesi herceg II. Erzsébet halála után trónra lép és országában válságos időszak veszi kezdetét. A történet szerint Károly király nem ír alá egy vitatott törvényt, ami politikai káoszhoz, alkotmányos válsághoz és utcai zavargásokhoz vezet.

Bartlett drámájával ellentétben a Diana and I című filmben Diana és a királyi család többi tagja nem kap színészek által eljátszott szerepet. Brock kiemelte: bár 2017 Diana hercegnő halálának 20. évfordulója, a dráma “határozottan nem a hercegnő emlékének szentelt film”.

Magazin

Film készül a Diana hercegnő halála utáni hétről

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2018. nyár: Szerelmes uralkodók

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra